30 квітня 2024 року в Головному управлінні статистики у Житомирській області відбулося засідання статистичного лекторію на тему: «Роль статистики в суспільному житті» за участю студентів І курсу спеціальностей «Економіка» та «Національна безпека» Поліського національного університету.

У заході брали участь перший заступник начальника управління Тетяна Бульчак, заступник начальника управління Ірина Сугак та доцент кафедри економіки, підприємництва та туризму Поліського національного університету Інна Грабчук.

Слухачі ознайомилися з історією виникнення статистики, основними етапами її розвитку, роллю у суспільстві та діяльністю органів державної статистики. Зацікавлення викликала презентація про методологію розрахунку індексу споживчих цін.

Також учасники засідання дізналися про організацію та методи забезпечення захисту інформаційних систем від впливу зовнішніх загроз.

Студентам було представлено офіційну державну статистичну інформацію в публікаціях на сайтах Головного управління статистики у Житомирській області та Державної служби статистики України. Крім того, їх було ознайомлено з можливістю отримання цікавої інформації на сторінці Держстату у Facebook, у телеграм-каналі «Україна в цифрах», мобільному застосунку «Статистика в смартфоні».

Засідання лекторію пройшло в дружній атмосфері, де кожен з учасників міг висловити свою думку та отримати відповіді на поставлені запитання.