Надходження
молочної сировини на перероблення й отримання з неї молочних продуктів
за січень-серпень 2025 року1
|
Обсяг надходжень, т |
Середня ціна
купівлі2, грн за т |
Кількість
продукції, отриманої з молока чи вершків коров’ячих, т |
Загальне надходження молока коров’ячого
сирого |
214343,8 |
х |
х |
у тому числі куплено молока коров’ячого
сирого |
210802,5 |
х |
х |
частка жиру в молоці, купленому, % |
3,81 |
х |
х |
частка білка в молоці, купленому, % |
3,19 |
х |
х |
Куплено
молока коров’ячого у перерахунку на молоко коров’яче базисної жирності 3,4% |
236448,0 |
15938,2 |
х |
Отримання
молока та молочних продуктів із молочної сировини |
|
|
|
у тому числі |
|
|
|
молоко питне (сире, цільне, напівзнежирене, знежирене) |
х |
х |
45651,79 |
вершки (жирністю ≤ 29%) |
х |
х |
к |
вершки (жирністю > 29%) |
х |
х |
13172,04 |
молоко кисле (молочні продукти з рівнем
кислотності (рН) від 3,8 до 5,5 (йогурт, кефір
тощо)) |
х |
х |
2389,55 |
молоко згущене |
х |
х |
к |
вершки сухі |
х |
х |
к |
молоко цільне сухе |
х |
х |
к |
молоко частково знежирене сухе |
х |
х |
к |
молоко знежирене сухе |
х |
х |
к |
масло, включаючи вершкове, топлене, інші
жовті жирні молочні продукти |
х |
х |
7333,51 |
сири (крім сирів плавлених) |
х |
х |
5484,08 |
____________
1
Показники відображають обсяги надходження молочної
сировини на підприємства, які мають власні або орендовані потужності з
перероблення молочної сировини та отримання молочної продукції, мають вид
економічної діяльності згідно з КВЕД за класом 10.51 і середня кількість
працівників становить 10 і більше осіб.
2
Без ПДВ, транспортних, експедиційних та накладних витрат.
Символ
(к) – дані не оприлюднюються з метою виконання вимог Закону України «Про
офіційну статистику» щодо забезпечення гарантій органів державної статистики
щодо статистичної конфіденційності.