Надходження молочної сировини на перероблення й отримання з неї молочних продуктів
за січень-серпень
2025 року1

 

Обсяг надходжень, т

Середня ціна купівлі2, грн за т

Кількість продукції, отриманої з молока чи вершків коров’ячих, т

Загальне надходження молока коров’ячого сирого

214343,8

х

х

у тому числі куплено молока коров’ячого сирого

210802,5

х

х

частка жиру в молоці, купленому, %

3,81

х

х

частка білка в молоці, купленому, %

3,19

х

х

Куплено молока коров’ячого у перерахунку на молоко коров’яче базисної жирності 3,4%

236448,0

15938,2

х

Отримання молока та молочних продуктів із молочної сировини

 

 

 

у тому числі

 

 

 

молоко питне (сире, цільне, напівзнежирене, знежирене)

х

х

45651,79

вершки (жирністю ≤ 29%)

х

х

к

вершки (жирністю > 29%)

х

х

13172,04

молоко кисле (молочні продукти з рівнем кислотності (рН) від 3,8 до 5,5 (йогурт, кефір тощо))

х

х

2389,55

молоко згущене

х

х

к

вершки сухі

х

х

к

молоко цільне сухе

х

х

к

молоко частково знежирене сухе

х

х

к

молоко знежирене сухе

х

х

к

масло, включаючи вершкове, топлене, інші жовті жирні молочні продукти

х

х

7333,51

сири (крім сирів плавлених)

х

х

5484,08

____________

1 Показники відображають обсяги надходження молочної сировини на підприємства, які мають власні або орендовані потужності з перероблення молочної сировини та отримання молочної продукції, мають вид економічної діяльності згідно з КВЕД за класом 10.51 і середня кількість працівників становить 10 і більше осіб.

2 Без ПДВ, транспортних, експедиційних та накладних витрат.

Символ (к) – дані не оприлюднюються з метою виконання вимог Закону України «Про офіційну статистику» щодо забезпечення гарантій органів державної статистики щодо статистичної конфіденційності.