5 травня 2023 року в Головному управлінні статистики у Житомирській області відбулося засідання «Статистичного лекторію» для учнів 9 класу ліцею №7 міста Житомира імені Валерія Вікторовича Бражевського на тему: «Основні функції та завдання органів державної статистики».

Під час засідання учні, які вивчають статистичні методи в рамках шкільного курсу математики, ознайомилися з історією виникнення статистики, основними етапами її розвитку, діяльністю органів державної статистики України. Були представлені презентаційні матеріали та друковані видання, підготовлені спеціалістами ГУС. Також учасники ознайомились зі структурою та інформаційним наповненням вебсайту ГУС та відвідали музей. Учні мали нагоду обговорити представлену інформацію та отримати відповіді на поставлені запитання.

Захід був цікавим та корисним ще й своєю мотиваційною складовою. Майбутні абітурієнти дізналися про можливість здобуття вищої освіти за спеціальностями прикладна статистика та бізнес-аналітика, цифрова економіка та іншими спеціальностями економічного спрямування у Національній академії статистики, обліку та аудиту (НАСОА) у місті Києві, а також фахової передвищої освіти на базі 9 та 11 класів у фахових коледжах НАСОА – коледжі бізнесу та аналітики (м. Київ) та коледжі економіки та управління (м. Біла Церква).

 

зображення_viber_2023-05-05_10-38-38-637

зображення_viber_2023-05-05_10-35-06-941